Hvorfor lige samere?

Udgivet af hassan

Hvor kommer min hjerneblødning med samere fra? (Spørger du måske… Lige så sandsynligt er det dog at du er pisse ligeglad… ) Jo, den er kraftigt inspireret af min søde kæreste, Annikas, ansatte, på plejehjemmet. Da hun jo er sorthåret, har lidt asiatiske øjne, og kommer “et sted oppe nordfra”, har de, i deres uendelige visdom, konkluderet at hun må være samisk. Dér er imidlertid nogle ubetydelige detaljer de har glemt… Samere kommer fra et sted oppe nordpå, ca. 2000 km længere oppe end hvor Annika kommer fra. Samere er ikke nødvendigvis sorthårede, og de har heller ikke asiatiske øjne. Nå, men… VED vi noget om samere? Lad mig sige det på denne måde: Man kan købe samisk brød i ICA. Så det har vi en gang imellem gjort til Manilas madpakke. Og da de skulle have om samere i skolen, og de andre børn forundrede spurgte “¿samere?”, rakte Manila hånden i vejret og sagde: “De laver pisse godt brød!” – og så har jeg i mange år haft et skilt på min dør, med et billede af et rensdyr, og teksten “Her vogter jeg”. Så… Nej, vi ved helt ærligt intet om samere. Men jeg blev kraftigt inspireret til en sand lavine af bullshit. En karakterbrist… Og så er der jo det fine ved det, at ingen andre ved noget, heller. Så man kan sige det mest utrolige vrøvl, og påstå at det er et samisk ordsprog. Så det gør jeg. Og hidtil har ingen klaget. De er jo så dyyyybe, sådan nogle naturfolk. Vi har tilmed joket om at vores bryllup skulle være samisk, men vi har endnu ikke googlet hvad det indebærer. Jeg håber det er noget med at komme ridende på et rensdyr og have nogle virkeligt fede hatte på. Du kan læse alle mine “samiske ordsprog” på min private Facebook profil https://facebook.com/grafikeren

Kategorier: Blog