Vaccination

Udgivet af hassan

“Jeg er modstander af vaccination. Det er bedre at børn udvikler naturligt immunforsvar, og vaccination indeholder giftstoffer”. Jeg forstår og sympatiserer med argumentet om at børn skal udvikle immunforsvar.

Det er faktisk sådan vaccination fungerer. En vaccine er en stækket udgave af sygdommen, som sprøjtes ind i kroppen, så man kan udvikle immunforsvar med reduceret risiko for at blive alvorligt syg.

Den positive effekt af vaccination er veldokumenteret og har reddet millioner af liv, imens anti-vaccinations trenden er baseret på nogle ganske få, og ret tvivlsomme eksempler; oftest lidelser man ikke kan forklare, og derfor har gættet(!) at vaccination kan være én ud af flere mulige årsager.

Vi er desværre i den situation at læger i nogle tilfælde må stille diagnoser på baggrund af nogle ret subjektive bedømmelser, og medicinalindustrien har opført sig ganske uetisk i nogle tilfælde, og derfor er der opstået en trend, hvor mange mennesker, med alle mulige andre faglige kompetencer, mener at deres holdninger er lige så betydningsfulde som lægernes viden.

Hvis vi lige zoomer ud, et kort øjeblik, og sammenligner hele befolkningens sundhedstilstand med middelalderens befolkning, så kan selv de der er “enige” eller “uenige” med lægernes viden se, at de har forlænget og forbedret vore liv væsentligt.

Men nu er det pludseligt blevet et modefænomen at afvise en af de vigtigste opdagelser indenfor medicin. De børn der ikke bliver vaccineret, i Danmark, skal (for de flestes vedkommende) nok klare sig igennem tilværelsen, uden at blive alvorligt syge, simpelthen fordi alle de andre børn er vaccinerede. Prøv en gang at ringe til Madagascar eller Filippinerne og spørg hvad der sker hvis en for stor del af befolkningen ikke er vaccineret.

Men det er da dejligt at nogle bruger internettet til at finde informationer om emnet, i stedet for at spilde lægens tid på det.

Kategorier: Blog